10 Temmuz 2015 Cuma

Olasılıksız!! - Adam Fawer

        Merhaba!! Uzun bir aradan sonra sonunda yine bir kitap yazısı yazıyorum ^^ İşe başladığımdan beri önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi kitaplara pek yanaşamıyordum. Eve gelir gelmez uyuma alışkanlığım vardı. Şimdi de bazı günler aynı şekilde devam ediyor ama olsun yavaş yavaş düzelmeye başladım. Eh bide depresif moduma giriş yapınca kitap ve anime olmadan yapamıyorum.Gerçi aileme ve arkadaşıma göre yaklaşık 10 yıldır depresif moddayım yani pek giriş yaptım sayılmaz aslında :D

        Hadi kitaba geçelim fazla boş muhabbet yaptım ^^ Şimdi ilk önce en sinir olduğum olaydan başlayayım benim kitap okurken en hoşlanmadığım şeylerden biri terimlerdir. Evet terim okumayı sevmiyorum. Sonuçta bilgi yarışmasına katılmak gibi bir düşüncem yok. Tamam bilimle, sanatla ya da sağlıkla artık her neyle ilgiliyse bir şeyler katıyor bize ama ben romanları bana bilgi katsın diye okumuyorum. Ruhuma dokunsun, ilgimi çeksin, şu hayattan soyutlasın yeter.
        Olaksılıksız'ı okurken de kuantum fiziğiyle ilgili ders kitabı okuyor gibi oldum. BiR de üniversitede, lisede gördüğüm ve hiç sevmediğim olasılık dersleri geldi aklıma :/  Hatta birkaç cümle atlamış olabilirim -,- Son 100-150 sayfaya kadar olan kısmı hadi ne olacaksa olsun artık sıkıldım diyerek geçti. Notumu vermiştim, hiç benim tarzım değildi! Ama 472 sayfalık kitabın son 100 sayfası hatırına çok kötü yorum yapmayacağım :D Kurgusunu o sayfalarda anladım diyebilirim. Olasılıksız görünen şeylerin birbirleriyle nasıl bağlantılı olduğunu görünce insan bir şaşırıyor dostlar.  Bilim, polisiye, kurgusal şeyler seviyorsanız ve ilk 300 sayfa bana koymaz okurum her türlü diyorsanız tavsiye ederim. Ama aynı türün daha iyilerinin olduğuna bahse girerim -,-  Onun dışında karakterlerde hiç sorun yoktu. Gıcık bir karakter olmadığı için saymadan sövmeden bitti kitap yani :) 

        Çok sevmediğim için çokta uzatmak istemiyorum yazımı.  Sahaf buldum demiştim ya işte oradan yine kitaplar aldım bu sefer tek tek değilde toplu olarak yorumlarım artık :) Son olarak tek altını çizdiğim yer olan yazıyı şuraya iliştirip gidiyorum!


        ''Her ne oluyorsa, ya da sen ne olduğunu sanıyorsan, yine de kontrol sende. Kim olduğunu ve hala kendin olduğunu hatırlamaya çalış. Bunula başa çıkmaya çalış. Kendini güvenceye al , güvenilir mekanlar seç , güvenebileceğin insanlarla birlikte ol. Sonunda bir şekilde gerçeği buluyorsun, gerçekliğe dönüyorsun.''